Siirry suoraan sisältöön

Nivalan Kaukolämpö Oy

Sulanapito on turvallisuusasia

Pakkasten kiristyessä palataan pohjolassa perusasioiden äärelle. Lämpö on edellytys selviämiselle hyisissä oloissa, mutta voisiko Kauko tarjota turvallisuutta myös ulkotiloihin?

Kaukoa pysäyttivät liukastumistapaturmien kärsimykset Suomessa. Kärsimystä ei voi muuttaa euroiksi, mutta VTT:n 2018 arvio 2,4 miljardin euron vuosittaisista kustannuksista piirtää mieleen  häkellyttävän kuvan tuhansista kärsivistä ihmisistä makaamassa jäisellä kadulla.

Nastakengät ja hiekoitus ovat peristeisiä keinoja suojatua kaatumiselta, kuten myös turvallisen kaatumisen harjoittelu. Kuitenkin väistämättä kaatumisia tapahtuu niin kauan kuin on liukasta ja usein siellä missä liukkaus yllättää kulkijan. Ja missäpä muualla yllätys tapahtuukaan helpoiten kuin lämpimillä kengillä oven raosta pakkaseen sukeltaessa.

Kauko kantaa huolta työntekijöistään ja kumppaneistaan sulanapidon avulla kulkuovien edessä. Ovesta astuessa jää aikaa tottua pakkasilmaan ennen hiekoitetulle pihalle siirtymistä ja liukkaus on torjuttuna kellon ympäri koko talven. Sulanapito on halpa vakuutus ja ennen kaikkea välittämistä lähimmäisistä. Ratkaisuna se sopii lähes kaikkeen rakennettuun ympäristöön ja on helppo toteuttaa kaukolämpöjärjestelmässä. Kaukolämmön skaalautuvuuden ansiosta myös isommat ulkoilualueet, esim. erityisryhmien liikkumiseen, on mahdollista tehdä turvallisiksi ympäri vuoden.

Kuvassa Kaukon toimiston sisäänkäynti Hyttitie 5 osoitteessa teollisuuskylässä, pakkasta – 16 C, Tervetuloa.

Pysytään sulassa sovussa,
Hannu Petäistö
Nivalan Kaukolämpö Oy