Siirry suoraan sisältöön

Nivalan Kaukolämpö Oy

Lämmintä Uutta Vuotta 2023

Kauko kiittää asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta vuodesta.

 

Vuosi 2022 oli kasvun vuosi Kaukolle. Verkostoon liitettiin 17 kiinteistöä ja runkolinjat laajenivat Tiilimaalle ja Kurunpuhtoon. Nopeasti muuttuvan maailman keskellä Kauko on pyrkinyt minimoimaan kustannusten nousun ja samalla kasvattamaan huoltovarmuutta. Kulunut vuosi oli jo seitsemäs samalla kaukolämmön hinnalla. Tämä on ollut mahdollista uusien asiakkaiden, laitoksen kehittämisen ja jakeluverkoston sekä olemassa olevien asiakaslaitteiden kunnossapidon ansiosta.

 

Kiinteistöjen lämmönvaihtimien kunto on olennainen osa kustannusrakennetta, sillä toimilaitevuotojen ja -vikojen vaikutus ekosysteemin hyötysuhteeseen on valtava. Viallisen laitteiston läpivirtaava vesi aiheuttaa jopa satakertaisen pumppaustarpeen voimalaitoksella. Meitä on 650 lämmittäjää, joten jo kymmenkunta viallista vaihdinta voi aiheuttaa kaksinkertaiset pumppauskulut.

 

Kauko kehoittaa kaikkia asiakkaitaan tutustumaan nyt oman laitteiston kuntoon. Jos kuuma käyttövesi on ajoittain höyryävän kuumaa tai liian kylmää tai lämmityspiirien säätö kiinteistössä ei toimi automaattisesti, tulee ottaa yhteyttä LVI-liikkeeseen tai palveluun kuuluvaan Kaukon vikapäivystykseen. Kaukon etäluettavien mittareiden datan perusteella useissa kiinteistöissä on mahdollisuus parantaa huomattavasti laitteiston kuntoa.

 

Kohtuutonta haittaa aiheuttavien vaihtimien osalta Kauko pyrkii tekemään tarkastuksia lämmönjakotiloihin ja antaa korjauskehotuksia sopimusehtojen vastaisista laitteistoista. Kuitenkin yhdessä tekemällä, ja omista laitteista vastuuta kantaen, pidämme helpoiten oman lämmön kohtuuhintaisena ja turvallisena ratkaisuna maailman myrskyissä.

 

Yhdessä olemme enemmän kuin Kaukon osien summa, nyt ja vuonna 2023,

Hannu Petäistö

Nivalan Kaukolämpö Oy