Siirry suoraan sisältöön

Nivalan Kaukolämpö Oy

Kauko pitää asiakkaistaan huolta

Äkillinen maailman tilanteen heikkeneminen on herättänyt huolta tulevasta ja myös kysymyksiä Kaukon suuntaan energian hinnasta tulevaisuudessa.

Kaukolämmön hintaan ei kohdistu korotuspaineita ja Kauko on ennakoinut tähän astiset markkinamuutokset hyvissä ajoin.

Mutta mitä Kauko on tehnyt ja miksi?

Kaukon energialähteet ovat nyt pääosin paikallisia biomassasivuvirtoja ja -tähteitä, joten nyt nousseiden sähkön, öljyn ja maakaasun hintavaikutukset lämpöön on minimoitu ja oletettua päinvastaiset sähkön osalta. Kauko on kasvattanut sähkön tuotanto-osuutta viime vuosina ja nyt hyödyt todella realisoituvat kaukolämmittäjille. Sähkön hinta on ajoittain ollut jopa niin korkealla, että Kauko on tuottanut nykyään harvinaista lauhdesähköä kerätäkseen mahdollisimman paljon hyötyä asiakkailleen ulkomaisilta markkinoilta.

Vuoden 2021 vuosikertomus on luettavissa TÄÄLTÄ. Kertomuksesta selviää mm. energialähteet ja se miten kannattavuus on muuttunut maailman markkinahintojen nousun seurauksena. Nyt on hyvä ja turvallista olla kotimaisen paikallisesti tuotetun lämmön asiakas.

Samalla, ikäänkuin sivumennen muun kehityksen mukana, tuotanto on puhdistunut hiilidioksidipäästöjen osalta tasoon 24 kgCO2e/MWh (Vrt. Suomessa kulutettu sähkö 91 kgCO2e/MWh). Muutos on ollut myös asiakkaille kannattava päästöoikeuksien hinnan nousun ja turveveron korotusten seurauksena. Jyrsinturpeen määrä on laskettu verovapaalle tasolle ja päästöoikeuksien ilmaisjaossa Kauko saa edelleen enemmän oikeuksia kuin kuluttaa.

Kauko on ylivoimaisesti CO2 puhtain, vakain ja turvallisin tapa lämmittää Nivalassa.

Kauko huolehtii asiakkaistaan kaikissa tilanteissa.

Vietetään Kaukon nimipäivä kaukaisia ystäviä ajatellen ja muistaen,

Hannu Petäistö
Nivalan Kaukolämpö Oy